Au creat un sistem pentru a transforma gândurile în cuvinte.

O echipă de neuro-ingineri americani de la Universitatea din Columbia tocmai au creat un sistem pentru a transforma gândurile în cuvinte. Deși poate nu este întotdeauna bine s ă se știe ce gândesc alți oameni, acestă descoperire va fi foarte utilă pentru pacienții cu unele boli grave cum ar fi scleroza laterală amiotrofică.

Sistem de a transforma ganduri in cuvinte

O echipă de neuro-ingineri americani de la Universitatea din Columbia tocmai au creat un sistem pentru a transforma gândurile în cuvinte. Deși poate nu este întotdeauna bine să se știe ce gândesc alți oameni, acestă descoperire va fi foarte utilă pentru pacienții cu unele boli grave cum ar fi scleroza amiotrofică laterală .

De fapt, acest sistem de transformare a gândurilor în cuvinte și voce nu este conceput ca un fel de cititor de minte. Departe de imaginațiile Science-Fiction, vorbim despre un echipament care poate fi foarte util pentru pacienții cu ALS sau pentru cei care se recuperează după un accident vascular cerebral.

După cum știm, și avem cazul morții recente a lui Stephen Hawking, pacienții cu ALS sau scleroză laterală amiotrofică își pierd capacitatea musculară până când sunt prostrați pe un scaun, fără să poată vorbi și abia mișcând un mușchi. Evident, nu pot vorbi și au o comunicare foarte complicată.

Noul sistem de transformare a gândurilor în cuvinte și vorbire

Cu acest sistem, gândurile unei persoane pot fi traduse în vorbire care poate fi recunoscută cu un discurs inteligibil. Evident, aceasta va fi un avans în comunicarea computațională , deoarece computerele vor putea „vorbi” direct cu oamenii prin intermediul creierului nostru.

Procesul constă într-o monitorizare constantă a activității creierului unei persoane. În acest fel, prin această tehnologie, puteți recrea cuvintele individului, care sunt auzite clar.

Te-ar putea interesa și:

Îți place articolul?

Trimite mai departe: