Laptele matern protejează împotriva infecțiilor, biberonul nu

Laptele matern conține multe substanțe cu efect anti-microbian al sistemului imunitar. Unul dintre ele este GML, sau monolaurin, un acid gras care este utilizat în alimente și produse cosmetice, și care laptele matern îl conține în cantități mari în mod natural.

Laptele matern este cel mai bun antibacterian

De ceva timp sunt cunoscute proprietățile anti-bacteriene ale GML. Studiile au dovedit că acesta oprește creșterea celor mai cunoscute bacterii patogene și producerea toxinelor lor: Staphylococus Aureus, Escherischia Coli sau Clostridium, printre altele.

Într-un studiu realizat de oameni de știință de la Universitatea din Iowa și publicat de revista Nature, s-a constatat că numai laptele uman avea proprietăți antibacteriene în comparație cu laptele de vacă. Laptele matern uman conține aproximativ 3000 pg / ml GML, în timp ce există doar 150 pg / ml în laptele de vacă și zero în laptele comercial.

Pe lângă proprietățile sale antibacteriene, GML are și efecte de protecție antiinflamatoare și mucoase. Deși laptele matern este inimitabil, vestea bună este că GML este foarte simplu de sintetizat și ar putea fi adăugat la noile formule pentru laptele comercializat în supermarket-uri, îmbunătățind capacitatea lor de a stimula sistemele imunitare ale bebelușilor.

Te-ar putea interesa și:

Îți place articolul?

Trimite mai departe: