Experiența Aproape de Moarte

Studiu despre „Experiența Aproape de Moarte”

Unul dintre fenomenele care i-au fascinat cel mai mult pe oameni timp de secole sunt așa-numitele experiențe aproape de moarte (EAM), care sunt acele senzații fizice și spirituale sub formă de halucinații, proiectări în afara corpului, gânduri accelerate sau senzația timpului distorsionată.

Miere de laborator obținută fără albine

Miere de laborator obținută fără albine!

O echipă de cercetători de la Institutul Technion (Israel) a câștigat o medalie de aur la recentul Concurs internațional de inginerie genetică (iGEM) pentru producerea de miere fără albine.

Sistem de a transforma ganduri in cuvinte

Au creat un sistem pentru a transforma gândurile în cuvinte.

O echipă de neuro-ingineri americani de la Universitatea din Columbia tocmai au creat un sistem pentru a transforma gândurile în cuvinte. Deși poate nu este întotdeauna bine s ă se știe ce gândesc alți oameni, acestă descoperire va fi foarte utilă pentru pacienții cu unele boli grave cum ar fi scleroza laterală amiotrofică.

Veronica Micle

Veronica Micle

Veronica Micle a fost o poetă română. A publicat poezii, nuvele și traduceri în revistele vremii și un volum de poezii. E cunoscută publicului larg în special datorită relației cu Mihai Eminescu.

Hortensia Papadat-Bengescu

Hortensia Papadat-Bengescu

Hortensia Papadat-Bengescu s-a remarcat în perioada interbelică ca romancier, devenind unul dintre cei mai importanți autori ai secolului XX din Romania

Ateneul Român

Ateneul Român

Situat in Piata Palatului Regal, edificiul a devenit in timp emblema culturala a Bucurestiului. A fost construit in 1886, dupa planurile arhitectului francez Albert Galleron, pe un teren ce fusese proprietatea familiei Vacarescu.

Petre Ispirescu

Petre Ispirescu

Petre Ispirescu sa nascut la Bucuresti din oameni saraci. A facut putina scoala si a intrat de mic ucenic la o tipografie. Apoi director si propietar de tipografie.

Garabet Ibraileanu

Garabet IBRAILEANU

Teoretician al curentului poporanist, critic literar si romancier, Garabet Ibraileanu se trage dintr-o familie de armeni.