Dacă va veni sfârșitul lumii, ne vor anunța oamenii de știință?

Aproape toți, într-o mai mare sau mai mică măsură , simțim o anumită neîncredere față de instituții, fie ele politice, militare, științifice sau religioase.

Sfarsitul lumii

Cu siguranță, la un moment dat, am crezut că multe lucruri ne sunt ascunse. Prin urmare, nu este ciudat că mulți oameni întreabă: dacă un asteroid ar fi pe cale să se ciocnească cu planeta noastră, ne-ar informa oamenii de știință despre cataclismul care va veni?

Michelle Thaller, o astronomă NASA, a vorbit despre această problemă într-o discuție pe YouTube. Iar răspunsul ei a fost da. Cercetătorii agențiilor spațiale ne-ar informa despre asta. „În plus, există atât de multe telescoape particulare care privesc cerul, încât ar fi imposibil ca un posibil pericol să treacă neobservat. Încercarea de a ascunde asta nu ar avea sens ”, a explicat ea.


Cercetătoarea a mai spus că această întrebare a fost pusă de mai multe ori, în special în 2012, data la care, potrivit unei presupuse profeții mayașe, urma să se producă sfârșitul lumii. „Am răspuns cu o altă întrebare. Credeți că cineva ar mai mai merge la servici, dacă ar ști că sfârșitul lumii este atât de aproape? Le-am spus oamenilor că, atunci când vor vedea că oamenii de știință, dispar, se vor dedica să bea și să își risipească banii, atunci va fi când ar trebui să se îngrijoreze ”, a spus ea.

De asemenea, a explicat că nu există niciun risc semnificativ pe termen scurt ca un asteroid mare să poată lovi planeta noastră. Că cel mai mare pericol ar putea fi asumat de alți asteroizi de dimensiuni reduse, a căror coliziune nu ar presupune distrugerea planetei, dar ar putea distruge un oraș.

Te-ar putea interesa și:

Îți place articolul?

Trimite mai departe: