Cum sa elimini punctele negre de pe nas: 7 trucuri si remedii

Scapa de puncte negre de pe nas. Diverse produse și remedii casnice pentru a ști cum să eliminați punctele negre de pe nas și să curățați porii fără a acumula grăsime.

Cum sa scapi de punctele negre de pe nas

Câteva produse și remedii casnice pentru curățarea porilor și prevenirea acumulării de grăsimi în ele.

Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm atunci când vrem să avem grijă de pielea facială este să știm cum să scoatem punctele negre de pe nas. Este comun să vedem în zona „T” a feței noastre aceste puncte negre enervante care, deși nu sunt dăunătoare, sunt inestetice. În rândurile următoare vom vedea mai multe remedii cu privire la modul de a elimina punctele negre de pe nas.

Cum să elimini punctele negre din nas? 7 soluții

Punctele negre din nas apar din cauza unei dereglari hormonale, apare o obstrucție a porilor pielii, grăsimea se acumulează în acesti pori, și adaugat acumulării de celule moarte și procesului lor de oxidare, dă naștere acestei problema enervantă.

În majoritatea cazurilor, prevenirea acestui fenomen este legată de întreținerea pielii  si este simplă dacă se menține o rutină corectă de curățare a feței. Cu toate acestea, odata apărute punctele negre, există remedii simple cu care pot fi ușor eliminate.

1. Zahăr brun

Când începem să căutăm remedii cu privire la modul de înlăturare a punctelor negre de pe nas, remediile casnice pot fi aliați foarte economici și eficienți pentru a face acest lucru; Cu toate acestea, trebuie să fii întotdeauna atent la ingredientele pe care le folosesti pentru a evita deteriorarea pielii sau infectarea ei.

Zahărul este un exfoliant natural și foarte eficient. Pur și simplu combinați trei linguri de zahăr brun cu 2 linguri de ulei de nucă de cocos și faceți un amestec. Trebuie să aplicați pe față cu mișcări circulare și lăsați-l să acționeze 20 de minute. Trebuie să faceți această rutină de 2 sau 3 ori pe săptămână. Acest remediu casnic este unul dintre cele mai eficiente și rapide pentru a elimina punctele negre de pe nas, dar vom mai vedea și altele.

2. Albus de ou

Pur și simplu adăugați 10 picături de suc de lămâie pe albusul de ou și aplicați acest amestec pe față. Lăsați-l timp de 30 minute și îndepărtați cu apă caldă. Acest remediu pentru a elimina punctele negre este recomandat să fie aplicat noaptea, deoarece sucul de lămâie poate provoca pete atunci când sunt expuse la soare, în special pe pielea foarte albă. Combinația de albus de ou cu lămâie trebuie aplicată cu atenție, noaptea, si nu uitati sa va clatiti bine si minutios dupa cele 30 de minute.

3. Benzi adezive

Pe lângă remediile casnice, există pe piață alternative pentru a elimina punctele negre care sunt foarte eficiente și cu prețuri și forme foarte diferite. Benzi adezive concepute pentru curățarea porilor sunt disponibile  în farmacii sau supermarketuri. Practic orice marcă sau tip de benzi adezive poate funcționa. Sunt foarte practice, trebuie doar să le așezați în zona în care doriți să îndepărtați punctele negre și să le lăsați să acționeze, apoi să le dezlipiti.

4. Masti sau creme de fata

Există măști specifice pentru a îndepărta punctele negre de pe nas sau din orice zonă a feței în care se acumulează în mod obișnuit. Cele care sunt făcute din lut sunt de obicei cele mai eficiente, deoarece ajută ca exfoliant și curăță impuritățile pielii. Pe piață există numeroase mărci și prețuri, pentru a selecta una, trebuie să țineți cont de tipul de piele (normal, mixt sau gras) și să citiți instrucțiunile dacă există vreo restricție pentru a o aplica în timpul zilei sau trebuie aplicata noaptea.

5. Gelatina cu lapte

Acesta este un alt remediu casnic care funcționează foarte bine și este simplu de preparat și de aplicat. Pentru a o folosi ai nevoie de o lingură de gelatină fara gust și o lingură de lapte. Trebuie să amestecați ingredientele și să le încălziți la microunde pentru aproximativ 10 secunde. Apoi, aplicați amestecul de preferință cu o pensula și lăsați-l sa actueze. După ce se usucă, punctele negre vor fi usor de indepartat deoarece raman lipite de gelatina și se desprind cu usurinta.

6. Baie de aburi

Această alternativă pentru a îndepărta punctele negre de pe nas necesită multă igienă și îngrijire și este de obicei recomandată numai atunci când nu există multe puncte negre pe nas. Pur și simplu încălziți apa într-un recipient până când există suficient abur și așezați-vă fața deasupra la o distanta in care nu exista riscul de a va arde, dar la care aburul ajunge bine. Dacă este posibil, acoperiți-vă capul cu un prosop sau o cârpă. După câteva minute, vă retrageți de la abur și cu mâinile foarte curate și de preferat dezinfectate, strângeți ușor zona unde sunt concentrate punctele negre. Aburul ajută pielea să se dilate și porii să se deschidă, permițând să iasă cu ușurință punctele negre, însă trebuie să fii foarte atent să nu faci rău și să nu te infectezi.

7. Periuta și pasta de dinți

Un instrument foarte eficient care se poate folosi ca exfoliator este o periuță de dinți. Poate fi utilizat cu oricare dintre măștile exfoliante de casă (cum ar fi zahărul cu lămâie) sau cu măștile vândute în supermarketuri. După ce fața a fost curățată de machiaj, pasta de dinți poate fi aplicată pe față, îndepărtată după ce a actuat o perioadă și se aplica o mască prin frecarea cu periuța de dinți în mod circular.

Speram ca v-am fost de folos si daca mai cunoasteti si alte remedii casere ne puteti scrie un comentariu.

Te-ar putea interesa și:

Îți place articolul?

Trimite mai departe: