CUM ESTE CEA MAI INTELIGENTĂ CONSTRUCȚIE DIN LUME?

În urmă cu câteva săptămâni a fost inaugurat un nou centru de dezvoltări în Petach Tikva (Israel). Botezat PTK1, are o înălțime de 11 etaje și o suprafață de 74.325 m2. Întreaga clădire este un nou centru de dezvoltare conceput de Intel și își propune să devină cel mai inteligent de pe planetă.

Centru de dezvoltare Intel - PTK1 - Clădire inteligenta

PTK1 execută mai multe sisteme și funcții în mod independent, acumulând date și prelucrându-le prin inteligență artificială (AI) pentru a lua decizii.

Acest lucru se realizează cu ajutorul celor 14.000 de senzori care sunt folosiți pentru controlul iluminării, temperaturii, ventilației, parcării, disponibilității sălilor de conferințe și altor servicii. Există, de asemenea, 50 de camere 3D care urmăresc obiectele și oamenii din interiorul clădirii.

Toate acestea fac ca PTK1 să producă până la 100 de tera-biți de date zilnice. Astfel, în doar trei zile, această clădire generează de două ori mai multe date decât telescopul Hubble … de la lansarea sa în 1990. Toate aceste informații sunt analizate, fără a fi necesară intervenția umană, în timp real de un sistem AI cu scopul de a lua decizii și regula sistemele necesare pentru a face clădirea sigură și eficientă.

Eficiența energetică al acestei clădiri este cu 40% mai mare și consumă cu 25% mai puțin decât o clădire convențională. În cele din urmă, în scurt timp, 100% din energia clădirii va proveni din surse regenerabile și, atunci când a fost construită, 95% din resturile de construcție au fost reciclate.

Te-ar putea interesa și:

Îți place articolul?

Trimite mai departe: