Când este indicat să-i dai primul telefon copilului

Minorii cer din ce în ce mai devreme primul lor smartphone, scuzele sunt multe, dar, sunt motive sa il dai? și când ar trebui?

Copii dependenti de mobil

Conform Sondajului privind echipamentul și utilizarea tehnologiilor informaționale și de comunicare în locuințe realizat de Institutul Național de Statistică, aproape 70% dintre copiii între 10 și 15 ani au un telefon mobil.

Aproape un milion de băieți și fete cu vârsta minimă pentru a-și deschide primele conturi pe rețelele de socializare, au deja mobil. Un alt lucru este dacă ei au vreo responsabilitatea pentru asta.

Potrivit unui studiu realizat de compania de tehnologie norvegiană Xplora, 60% dintre băieți și fete au cerut un telefon mobil înainte de vârsta de 9 ani. Eșantionul a fost realizat pe 400 de familii, cu copii între 5 și 12 ani. Aproape unu din patru copii au solicitat un telefon mobil ​​cu 7 ani sau mai puțin. În ceea ce privește motivele pentru a-l cumpăra, 73% dintre părinții intervievați subliniază „liniștea pe care îl oferă faptul de a sta în contact cu copilul lor”.

în cazul taților și mamelor de peste 45 de ani ani, cifră care se ridică la 87% , sunt îngrijorați de accesul la conținutul necorespunzător pe care smartphone-urile le oferă copiilor lor.

Studiul a fost făcut public în timpul prezentării XPLORA 4, un telefon 4G (necesită o cartelă SIM) sub forma unui ceas care nu permite accesul la Internet sau la RRSS.

Ceasul-telefon este submersibil, are o cameră foto, facilitează locația copilului și include o funcție de control parental. De asemenea, respectă reglementările Agenției pentru Protecția Datelor.

În termeni tehnologici, este un produs fiabil și sigur. Include o platformă, GOPLAY, care încearcă să stimuleze activitatea fizică și ieșirile în exterior.

Ceas-Telefon Xplora 4
Ceas-Telefon Xplora 4

Cu siguranță este o opțiune bună pentru inițierea minorilor în „responsabilitatea tehnologică”, care nu are nicio legătură cu îngrijirea aparatului.

Responsabilitatea tehnologică, care la un moment dat ar trebui să apară și în școli, presupune să știm când să o folosim, cum, cu cine împărtășim informații etc.

În ceea ce privește vârsta, nu există un tabel și nici un calendar: cine spune acest lucru greșește.

Fiecare copil este diferit, chiar și frații între ei, dobândesc responsabilități și rutine la vârste diferite. Și nimeni nu știe mai bine decât tații și mamele să evalueze când un copil este pregătit să se ridice la scara responsabilității tehnologice, dar, de asemenea, nimeni mai bun decât un adult să știe când un copil cere un mobil „pentru că toată lumea îl are” și când începe sa își justifice cererea cu motive mai întemeiate … Și, de asemenea, important, atunci când le oferim fiilor și fiicelor noastre un telefon mobil să nu fie doar pentru a evita discuțiile, sau pentru ai răsfăța, ci pentru a ști unde sunt (un copil cu puțină independență nu este la fel ca altul care coboară să facă cumpărăturile singur sau o fată care se întoarce de la extrașcolare fără compania unui adult) sau să comunice cu noi în caz de urgență când rămâne singur.

Din toate acestea semnalez un lucru evident, aceste dispozitive pot fi un subiect foarte interesant de discuție despre tehnologie cu copii noștri. Sigur ne vor surprinde.

Te-ar putea interesa și:

Îți place articolul?

Trimite mai departe: